Aufrecht gehen 2.0 in de maak!

Aufrecht gehen 2.0 in de maak!

Ruim zestig vrijwilligers, een team aan artistieke en zakelijke duizendpoten werken samen met Stichting Laudio om de succesvolle geluidsvoorstelling Aufrecht gehen een vervolg te geven. Geen gewone reprise, maar een theatrale audiotour die gaat over de wereld van nu, met zeventig jaar vrijheid op zak.

Het is de bedoeling dat de voorstellingen het komend voorjaar in Nederland te zien zijn. Óók voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast is er enthousiasme uit Duitsland en België om dit project ook daar verder te ontwikkelen.

Samenwerking Stichting Dedicon

Stichting Dedicon werkt samen met Stichting Laudio aan het realiseren van een lees- en luisterboek, gebaseerd op de geluidsvoorstelling Aufrecht gehen.

Stichting Dedicon vergroot de wereld van mensen met een leesbeperking. Dat doet Dedicon door mensen met beperkt zicht of bijvoorbeeld dyslexie te ondersteunen met producten en adviezen op het gebied van toegankelijke informatie. Zij zorgt voor praktische manieren om je leven op een onafhankelijke manier te leiden, ongeacht of het gaat om lezen, leren, informeren of publiceren. Heel praktisch: Dedicon maakt audioboeken, braille boeken en digitale schoolboeken. Dat doet zij voor algemene lectuur en studieboeken, maar ook voor kranten en tijdschriften in opdracht van het ministerie van OCW en de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Stichting Laudio en Stichting Dedicon werken samen zodat het lees- en luisterboek ook toegankelijk wordt voor bijvoorbeeld blinden- en slechtzienden. Samen zoeken zij naar financiële middelen om dit blijvend document uit de tijdelijke voorstelling Aufrecht gehen te realiseren. Lees hier de intentieverklaring van Stichting Dedicon over dit project en deze samenwerking.

Geboren: Stichting Laudio

Stichting Laudio is in september 2015 opgericht uit de behoefte om een podium te bieden voor een vervolg op de eerste succesvolle reeks van de geluidsvoorstelling Aufrecht gehen. Ondanks de recente geboorte van de stichting is er kennis aanwezig door de ervaren bestuursleden en adviseurs, ieder vanuit zijn eigen discipline. Stichting Laudio heeft geen winstoogmerk, kent geen structurele subsidie en onderschrijft de Governance Code Cultuur.