1 en 2 juli 2024 reprise audio-voorstelling Tongeren (BE) & Hasselt (BE) 

De leukste treinreis is terug in Belgisch Limburg!  

Deze unieke theatrale audiotour beleef je op een halfuur durende treinreis tussen Tongeren en Hasselt. Op dat traject pendelen dagelijks honderden reizigers heen en weer terwijl krant en gsm-scherm alle aandacht krijgen. Wat als het alledaagse onverwacht doorprikt wordt? Wat als omstandigheden de reis anders kleuren en de momenten van de reistijd boeiender worden dan het doel van de reis? De verrassing doorprikt het alledaagse; de pendelaar wordt toerist. Na het succes in 2022 is PerronGeluk nu terug tijdens festival MoMeNT. 

Je gaat vanzelf vooruit, je neus achterna. Onderweg heb je alle tijd om je ogen en oren de kost te geven. Het spoorboekje is maar een suggestie, dat is altijd al zo geweest. Je bestemming komt vanzelf op je pad.

De kunst is, om te vergeten dat de rails er al liggen. Dat ze maar twee kanten op wijzen, heen en terug, perfect parallel aan elkaar. Er is nu eenmaal een soort van orde nodig om het dagelijks leven wielen te geven.

De echte reiziger weet, de mooiste momenten komen niet voort uit de geijkte route. Het ongewisse spontane; daar zit het goud.

In de ongerijmde poëzie. Symfonieën, ontstaan zonder dirigent en bladmuziek. Taart, gebakken zonder recept. Als er ineens slingers hangen en er wordt gedanst, terwijl niemand weet welk feest we eigenlijk vieren.

Dat zijn de mooiste. Onmogelijk te organiseren, niet van tevoren te plannen. Je kan er alleen maar open voor staan als het op je pad komt. Maar dan moet je toevallig wel net je ogen open hebben.

 

PerronGeluk gaat over de schoonheid van het ongeplande geluk. Er is meer dan genoeg moois om te vieren, voor wie het wil ontvangen. Zelfs nu. Juist nu.

Je hoeft alleen maar een kaartje te kopen en in te stappen.

theatrale audiotour

Maandag 1 juli en dinsdag 2 juli 2024:

Er zijn 6 voorstellingen per dag.

Een ticket geeft je recht op een enkele reis inclusief voorstelling (Tongeren-Hasselt of Hasselt-Tongeren).

 

Aangekomen op je eindbestemming kan je de stad verkennen, op eigen houtje terugkeren naar het station van vertrek of een ticket kopen voor de terugreis met PerronGeluk. De twee ritten hebben immers een andere verhaallijn.
En dat wil je niet missen!
In 2022 beleefde PerronGeluk de eerste editie: Vanwege de overweldigende vraag keert PerronGeluk in 2024 terug bij festival MoMeNT!

uitverkochte voorstellingen

deelnemers

kilometers plezier

geluksmomenten

De krant lezen, naar muziek luisteren, dagdromen,…; mogelijkheden genoeg om je reistijd in de trein door te komen. Maar een theatervoorstelling tijdens de treinrit, dát is een unicum.
De pendelaars tussen Hasselt en Tongeren genieten van een theatrale audiotour tijdens hun treinreis, een hele belevenis!

NMBS via Facebook

Ik heb er van genoten! En zeker van Joke Emmers!

Marijke Koopmans

Echt spijt dat ik, met mijn groot spoorwegverleden en heden, dit gemist heb.

Myriam Jacobs

Halte Diepenbeek. Weer een onverwacht moment: livemuziek van een violist-klarinettist en accordeonist: zalig.

Dagblad Het Belang van Limburg

k

Bijzondere samenwerking

PerronGeluk is een unieke treinbelevenis van Stichting Laudio in nauwe samenwerking met de Belgische spoorwegaanbieder NMBS én met MoMeNT (hét culturele festival van Tongeren).

In 2022 is deze bijzondere creatie ontstaan i.s.m. het vijftigjarig jubileumprogramma van CCHA.

 

De Makers

 PerronGeluk mag rekenen op de helpende hand van veel enthousiaste NMBS-medewerkers, vrijwilligers van MoMeNT en andere bewoners uit Tongeren, Bilzen, Diepenbeek en Hasselt.

Team MoMeNT (productie en PR):

Renaat Roekaers, Katrien Voets & Annick Störmer

Barbara Wyckmans (voormalig intendant MoMeNT, concept)

Lubert Priems (projectleider, documentairemaker, concept, live regie)

Jacqueline Kerkhof (tekstschrijver, concept, spelregisseur)

Joke Emmers (live spel)

Sien Eggers (stemacteur)

Emil Szarkowicz (muzikant)

Rik Cornelissen (muzikant)

Ilse van Hoof (grafische vormgeving)

Connect Sound Service (techniek)

Lia Reijnen (floor en assistent techniek)

Elfie Breuer (floor)

Henry Priems (interieur design, floor)

Mark van de Poll (floor)